Novi Sad
18.07.2023.
14:03 > 14:03
Gradski budžet će nakon rebalansa biti za 5,5 milijardi dinara veći. Ipak, neće biti značajnijih investicija jer će se uglavnom koristiti za plaćanje troškova i dotiranje javnih preduzeća.
  • milmar

    19.07.2023 06:44
    da li je
    moguće, da se tom vasem rebalansu, bar koliko pise u ovom tekstu, nigde ne spominju periferne MZ, nego li samo vasi Limani ? dokle ce te nipodastavati gradjane sa periferije, nigde ih ni u najavi niste spomenuli !ne spomenuste ni most blizanac preko kanala DTD, produzetak izgradnje Sentandrejskog bulevara,ozelenjavanje oko gradskog smetlista(deponije), izgradnju fekalne kanalizacije u GLivadama,rekonstrukciju Sportskog centra (mali fudbal,kosarku..), servisiranje i odrzavanje decijih igralista,trotoari koji su napravljeni pre 40 i vise godina nikada nisu popravljani a o novim da ne govorimo nisu ni izgradjeni(deca do skole idu putem),o odnosenju bastenskog i kabastog smeca, a o košenju javnih površina to je posebna priča ! čeka se da trava, bukvalno dođe do pojasa,da bi se pokosila ! rebalans i treba da se odradi , ali dajte i ostalim MZ priliku za neke civilizacijske stvari,ipak dobijate glasove i izbore , po perifernim MZ,sigurno ih ne dobijate po Limanu,Keju,centru,Podbari ! pozz
  • Zla...

    18.07.2023 18:55
    Kako to?
    Kako to beogradski GSP može da funkcioniše, a tamo su karte besplatne za sve one do 19 godina i one preko 65 godina ? Ne samo penzionere, nego sve sugradjane preko 65. Grad sa 1,5 miliona stanovnika i prigradskim linijama 5 puta dužim !!!
    Novosadski đaci plaćaju karte, penzioneri plaćaju 2.000 din/ godišnje. Ustvari, svi plaćaju. I preko toga, iz budžeta im treba izdvojiti najviše?
    Postoje u Srbiji gradjani prvog, drugog i..... poslednjeg reda !!! Od grada do grada.... A u selima je "laku noč".
  • Vlada

    18.07.2023 18:08
    Kada će grad da se "nagodi" sa vlasnikom Manuala za plac na početku bulevara Patrijarha Pavla (i drugih udarnih lokacija koje su eto slučajno baš njegove)? Još je bivši gradonačelnik čim je zaseo na vlast najavio rešavanje i dogovor oko ovih uskih grla.
  • Rade

    18.07.2023 17:34
    Lopovi, uništiše sve što su mogli! Za ovo bi se u normalnoj državi išlo na doživotnu, da nikome na pamet više ne padne tako nešto!
  • Novosađanka

    18.07.2023 17:23
    Lopovi i glupaci
    Posadite drveće u centru grada, svake godine je sve toplije, prestanite sa behatonom!
  • r

    18.07.2023 17:02
    r
    Jednokratna pomoć penzionerima sa najnižim penzijama.Koji je to iznos limitiran za dobijanje pomoći i kada će to biti.,Ili su prazna obećanja.
  • Dejan

    18.07.2023 14:59
    Ns
    Znaci vec unapred bacen novac u bunar bez dna !! Politicarima dati novce,to je kao dati kozama da cuvaju kupus-detelinu-lucerku !!! Kome treba taj tzv. ,,karadjordje,, ? speMs treba sravniti sa zemljom a rak ranu kombpletnog srbskog drustva-pemzionere da dodatno finansiramo ??? Provucite ,,zasto,, kroz sve padeze !!!
  • Marko

    18.07.2023 14:30
    Park kod SPENS-a
    Površina ovog lokaliteta je oko 9000 m2, što znači da će se utrošiti 200 eura/m2, za ovaj prostor koji ne zadovoljava kriterijume za park po površini i drugim karakterisikama parka. Smislenije bi bilo da se taj prostor vrati SPENS-u i uredi onako kako je to bilo i ranije predviđeno, za izgradnju više bazena, manjeg akva parka i da se ne uništava postojeće zelenilo koje ima ulogu vizuelnog odvajanja prostora sa kupačima od znatiželjnih pogleda prolaznika. Ova parcela je "pripadala" SPENS-u do izgradnje TC PROMENADA kada je nelogičnom preparcelacijom izuzeto iz nadležnosti JP "SPC Vojvodina". P.S. Ja sam svakako za izgradnju parkova i više zelenila a manje betona i nekontrolisane urbanizacije ali mislim da se na ovaj način pešački saobraćaj previše približava objektu i postojećim otvorenim bazenima.
  • Zzeljko

    18.07.2023 14:30
    A moglo bi i ...
    Da se resi parkiranje u delovima grada,kako se ne bi kaznjavali gradjani koji nemaju gde da parkraju(naselje ,satelit,telep...) ,posto investitori grade i placaju gradu isplativ penal za parking koji ne moraju da naprave (uplata od 2,5 mil din)...itd
  • T

    18.07.2023 14:11
    T
    Strasno!!! Ovo im je medju poslednjim pljackama!!! Javna Preduzeca pa koji moj postoje da ih hranimo od raznih nameta...mrsss bre bilo je i vise nego previse 30 godina!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna